اعتکاف، نقطه ی حرکت به سوی خدا و جبران خلأهای معنوی است

ساخت وبلاگ

اعتکاف، نقطه ی حرکت به سوی خدا و جبران خلأهای معنوی است

تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۰ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۳

اعتکاف، نقطه ی حرکت به سوی خدا و جبران خلأهای معنوی است
تنها با بریدن از علایق دنیا و اعتکاف در مساجد می توان خلأهای معنوی را پر و خطاهای گذشته را جبران کرد.

به گزارش خبرگزاری آوا، حجت الاسلام و المسلیمن محمد علی فطری استاد دانشگاه در گفتگو با آوا، افزود: تنها راهی که می تواند انسان را به آینده امیدوار کند و تلخیهای زندگی را در کام او شیرین سازد، ذکر خداوند و توجه به خالق یکتا است.

فطری ماه رجب، شعبان، رمضان و به خصوص ایام اعتکاف را بهترین زمینه ی بازگشت انسان به سوی خداوند خواند و گفت: تنها با بریدن از علایق دنیا و اعتکاف در مساجد می توان خلأهای معنوی را پر و خطاهای گذشته را جبران کرد.

به گفته این استاد دانشگاه، اعتکاف یکی از برنامه های صد در صد معنوی در اسلام است که در اهمیت و تاثیرات آن در زندگی تاکید زیاد شده است.

فطری اظهار داشت: مردم افغانستان از دیر زمانی است که گرفتار مشکلات و بلاهای مختلف هستند، بنابراین ایجاب می کند و نیاز جدی احساس می شود که اندکی از حرص و طمع و دنیازدگی بکاهند و به خدا رو بیاورند، زیرا خداوند وعده داده است که اگر شما مرا یاری کردید من نیز شما را یاری می کنم.

به گفته فطری، افغانستان یک کشور اسلامی است و صد در صد مردم آن را مسلمانان تشکیل می دهند، اما مفاسد اخلاقی، ترویج برنامه های ضد دینی به خصوص از سوی برخی رسانه ها و همچنین گناهان چون دروغ، غیبت و خیانت به اندازه ای زیاد شده است که مسلمانان را از عبادت و اجرای برنامه های دینی دور کرده است.

او از تمام مسلمانان افغانستان به خصوص نسل جوان خواست، تا ایام ماه رجب را در مجموع و به خصوص زمان با معنویت اعتکاف را غنیمت شمرده و دست به آستان قدس او بلند کرده و روح خود را صیقل دهند.

فطری، در ادامه سخنان خود از اشتراک گسترده مردم کابل در مراسم اعتکاف اظهار خرسندی کرد و گفت: در سالهای اخیر سنت حسنه اعتکاف در کل افغانستان و در شهر کابل خصوصا،ً رواج بیشتر پیدا کرده و همه ساله تعداد زیادی از مومنین اعم از مرد و زن در این مراسم شرکت می کنند.

آقای فطری در ادامه افزود: کسی که در مراسم معنوی اعتکاف شرکت می کند و از فیوضات آن بهره می برد، شکی نیست که به لحاظ روحی اطمینان پیدا کرده و اضطرابها از او دور می شود.

به باور این عالم دینی، به تجربه نیز ثابت شده است که هر کسی در ماه رجب سه شبانه روز را به دعا و نیایش و روزه داری، استغفار و خود سازی سپری کند، اثرات آن تا یکسال دیگر در امورات زندگی او باقی می ماند.

او، در پایان، یکبار دیگر تاکید کرد که مبارزه با فساد اخلاقی، فحشا و منکرات تنها از بین بردن مراکز فساد و فحشا نیست، بلکه با تقویت باورهای دینی و مذهبی و زنده کردن شعائر اسلامی در جامعه نیز می توان از حجم فساد و فحشا کاست و روح هدایت گری را زنده کرد.

قابل ذکر است که اعتکاف یک مراسم معنوی است که در ماه رجب از ایام البیض(سیزدهم رجب) آغاز و تا پانزدهم این ماه ادامه دارد و اشتراک کنندگان، دراین سه شبانه روز افزون بر روزه داری، برنامه های مختلف عبادی را در مساجد جامع اجرا می کنند.

Share/Save/Bookmark

کد مطلب: 125181

صدای افغان...
ما را در سایت صدای افغان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار avapress بازدید : 145 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 21:58